Пам’ятник воїнам УПА знову осквернили – в ста метрах від відділу поліції (доповнено)

Фото: hk.npu.gov.ua

В черговий раз невідомі залили фарбою пам’ятник воїнам УПА у Київському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про подію у Молодіжному парку надійшло до поліції 24 червня о 16:34.

На місце виїхала слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, яка встановила, що правопорушники залили червоною фарбою пам’ятний знак, встановлений на честь загиблих воїнів УПА.

Інформація зареєстрована в Журналі єдиного обліку правопорушень Київського відділу поліції. Зібрано первинний матеріал. На даний час триває перевірка.

Як повідомляв раніше Харків Times, багатостраждальний пам’ятник воїнам УПА не вперше піддається нападам вандалів.

Весною, 8 квітня, мешканець Харкова Микола Мох побачив, що монумент у Молодіжному парку завалений сміттям. Обурений харків’янин написав з цього приводу пост у Facebook і додав фото.

Раніше, 27 лютого Київський районний суд визнав винною жительку Харкова в підготовці підриву пам’ятника воїнам Української Повстанської армії і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з випробувальним терміном на 3 роки.

Нагадаємо, пам’ятний знак на честь учасників Української повстанської армії у вигляді каменю на насипу встановили в Молодіжному парку члени Харківської крайової організацією Народного Руху України в 1992 році.

Вночі 20 грудня 2006 року пам’ятний знак був повалений за допомогою екскаватора, відповідальність за це взяв на себе Євразійський Союз Молоді.

У квітні 2013 року пам’ятний знак був знесений невідомими за допомогою важкої техніки. Замість каменю був встановлений пам’ятний хрест, який хтось спиляв в ніч на 6 лютого 2014 року.

Після цього на місці пам’ятного знака встановили дошку з написом. Крім того, пам’ятник і дошку неодноразово обливали фарбою.

У ніч на 9 грудня 2014 року дошку підірвали, потім вона була відновлена.

Влада Харкова і області відновленням пам’ятника не займаються. Винні в більшості актів наруги над пам’ятником не встановлені, ніхто не поніс за них реальне покарання.

Відзначимо, що монумент розташований поблизу відділу поліції.

Як стало відомо Харків Times, пам’ятник в честь воїнів УПА уже відчистили.

«Пам’ятник Українській Повстанській Армії вже чистий», – повідомив Інфоцентр Євро Харків і розмістив на своїй сторінці у Facebook відповідну світлину.

Фото: euro.kharkiv/facebook