НАЗК направило до суду протокол на харківського суддю

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду адмінпротоколи стосовно суддів, серед яких – суддя Харківського апеляційного господарського суду Володимир Сіверін. НАЗК підозрює суддів у декларуванні недостовірних відомостей про майновий стан або у несвоєчасному поданні декларацій.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби НАЗК.

Суддя Харківського апеляційного господарського суду Володимир Сіверін не подав до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані після купівлі автомобіля Volkswagen Transporter 2012 року випуску на суму 375,2 тис. грн, а після отримання доходу від продажу цього автомобіля – подав таке повідомлення з порушенням 10-денного терміну, визначеного законодавством.

За результатами повної перевірки декларації судді у відставці Черкаського районного суду Василя Василенка за 2017 рік Національне агентство встановило декларування недостовірних відомостей на суму понад 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. У декларації суддя зазначив недостовірні відомості про отримані ним та його дружиною доходи, зокрема не вказав інформацію про отриманий дохід від продажу автомобіля Mazda 2006 року випуску. Загалом встановлено декларування недостовірних відомостей на суму 227,1 тис. гривень.

Крім того, за несвоєчасне подання декларацій складено 3 протоколи стосовно судді Артемівського районного суду міста Луганська Сергія Космініна, який лише у березні цього року подав щорічні декларації за 2015, 2016 та 2017 рік.

Відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації, що відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, передбачена частиною четвертою статті 172-6 КУпАП, а за несвоєчасне подання декларації та неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані – частинами першою та другою цієї статті.

Як повідомляв Харків Times, НАЗК склало два протоколи на екс-керівника Дергачівської місцевої прокуратури