“Україна і Грузія разом” – в Харкові пікетували консульство РФ (фото)

Фото: Иркалий Имнадзе /Facеbook

Увечері 21 червня біля консульства Російської Федерації в Харкові відбувся мітинг, учасники якого висловили солідарність з масовими антиросійськими акціями в Грузії.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на представника грузинської діаспори в Харкові Іраклія Імнадзе.

Учасники пікету прийшли на акцію з прапорами України і Грузії. Багато з учасників мітингу тримали в руках плакати з написами українською, англійською та грузинською мовами. Так, на плакатах було написано: “Руки геть від Грузії!”, “Україна і Грузія разом”, “Росія окупант”.

Фото: Иркалий Имнадзе /Facеbook

Одна з організаторів акції – студентка Харківського медичного університету Марина Квінікадзе. Про себе дівчина каже, що народилася в Україні, за національністю – грузинка.

“Я не могла залишитися байдужою. І люди, які збираються теж не могли залишитися байдужими. І таким чином ми хотіли висловити підтримку жителям Грузії, щоб вони знали, що вони не одні”, – сказала Марина Квінікадзе.

Фото: Иркалий Имнадзе /Facеbook

 

Фото: Иркалий Имнадзе /Facеbook
Фото: Иркалий Имнадзе /Facеbook

Як повідомлялося, масові антиросійські виступи в Грузії почалися увечері 20 червня після витівки глави російської делегації, комуніста Сергія Гаврилова. Діяч з РФ відкрив міжнародну конференцію в залі законодавчого органу Міжпарламентську асамблею православ’я, сидячи в кріслі спікера.

Це і стало приводом для масового обурення. Опозиційні депутати парламенту нагадали, що Гаврилов раніше публічно визнавав незалежність Абхазії і Південної Осетії, які є невід’ємною частиною Грузії.

Учасники акції протесту, що зібрались перед будівлею парламенту в Тбілісі, вимагали відставки тих, хто допустив появу одіозного російського політика в Грузії. Поліція застосувала проти демонстрантів силу. Використовувалися гумові кулі, кийки, водомети, сльозогінний газ. Поранення і травми отримали не менше 240 чоловік. Двоє з них, включаючи журналістку, яка вела репортаж з площі перед парламентом, втратили очі.