Повідомлення про мінування станції метро, нічного клуба та коворкінга поліція розслідує як теракт

Фото: chop.ru.net

Харківські правоохоронці завершили перевірку повідомлення про загрозу вибуху на станції метро, у нічному клубі та коворкінгу, яке надійшло до поліції напередодні, 21 червня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Фахівці вибухотехнічного управління ретельно обстежили 4350 кв. метрів приміщень та прилеглої території, евакуювали 500 осіб. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин в розважальному закладі на вулиці Полтавський Шлях, станції метро «Університет» та закладу на вулиці Благовіщенській правоохоронці не виявили.

На місцях подій працювали співробітники слідчо-оперативних груп, кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв ХарківTimes, правоохоронці перевірили інформацію про замінування 232 об’єктів:вибухівки немає. 20 червня в поліцію надійшла інформація про закладену вибухівку в нічному клубі на вулиці Полтавський Шлях, в усіх міських дитсадках, в аеропорту, залізничному вокзалі, станції метро і коворкінгу на вул. Благовіщенській.