У харківській школі відкрили меморіальну дошку загиблому на Донбасі десантникові

Фото: city.kharkov.ua

Меморіальну дошку Артуру Сілку, який загинув під час військових дій на Сході України, встановили 20 червня на фасаді Харківської загальноосвітньої школи №158.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

У церемонії відкриття меморіальної дошки взяли участь голова Адміністрації Київського району Неллі Казанжієва, народний депутат України Олександр Грановський, військовослужбовці та ветерани АТО, а також мати загиблого воїна Інга Тавровська-Сілко.

Присутні поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання.

Фото: city.kharkov.ua

Довідка. Артур Олегович Сілко народився 24 травня 1988 року в Харкові. У 2003 році закінчив дев’ять класів школи №158, вступив до Харківського ліцея харчових технологій за спеціальністю «кухар-кондитер», закінчив навчання в 2005 році. Восени 2006 року був призваний до лав української армії. Служив у 95-ї аеромобільній бригаді повітряно-десантної дивізії, у 80-й аеромобільній бригаді у Львові. Пізніше пройшов навчання в школі військових-контрактників у Десні.

У 2014 році Артур Сілко відправився в зону АТО, де служив рядовим воїном-кулеметником в бойовій машині десанту. Брав участь в боях під Слов’янськом і Краматорськом. 6 жовтня 2014 року загинув, прикриваючи бойових товаришів. Похований у Житомирі. На честь Артура Сілка на міський Алеї Бойової Слави встановлено пам’ятну стелу. Подвигу харків’янина присвячений документальний фільм «Герої не вмирають».

Артур Сілко нагороджений пам’ятним знаком за звільнення Краматорська (2014 року), знаком «За зразкову службу» за оборону аеродрому (2014 року), а також орденом «За мужність» III ступеня (2015 року, посмертно).

Рішення про встановлення меморіальної дошки Артуру Сілку було прийнято виконавчим комітетом Харківської міськради 22 травня 2019 року.