Поліцейські затримали у Харкові 62-річного торговця зброєю (фото, відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали 62-річного пенсіонера, якого підозрюють у збуті вогнепальної зброї та боєприпасів на території Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

В середині травня до працівників Управління карного розшуку обласного главку поліції надійшла оперативна інформація про те, що громадянин похилого віку займається збутом вогнепальної зброї та боєприпасів. Відомості про цей факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). “Під час розробки даної інформації оперативники встановили особу 62-річного жителя міста та почали документувати його злочинну діяльність”, – йдеться у повідомленні.

Протягом місяця працівники карного розшуку спільно зі співробітниками Московського відділу поліції зафіксували факти збуту пенсіонером боєприпасів. У першому випадку фігурант збув покупцю за 300 гривень гранату Ф-1 із запалом. Наступного разу зловмисник продав клієнту гранату Ф-1 та РГ-42 із запалами за 1,2 тис. гривень. “Під час реалізації черговому покупцю рушниці Мосіна та набоїв чоловіка було затримано. У нього було виявлено 7 тис. гривень, отримані від клієнта за продаж зброї та боєприпасів”, – йдеться у повідомленні.

У ході обшуку приватного домоволодіння фігуранта кримінального провадження було виявлено та вилучено рушницю трьохлінійку “кавалерійську”, нарізну гвинтівку СВТ-40, три гранати РГ-33, одну гранату РГ-42, 13 гранат Ф-1, гранату РПГ-40, 16 одиниць кумулятивних ручних гранат, міну, корпуси гранат, проміжний детонатор, 5 корпусів із вибуховою речовиною калібром 50 мм, бездимний порох загальною вагою 2 кг, один кілограм тротила, 20 імітаційних запалів, 380 патронів різних калібрів та 17 запчастин до зброї.

Вирішується питання щодо затримання зловмисника та оголошення йому повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.