Побиття телеоператора Вадима Макарюка: поліція встановила ще трьох підозрюваних

Фото: Вадим Макарюк\Facebook

Поліція підготувала ще три повідомлення про підозру у справі про напад на оператора харківської служби новин “Вісті” Вадима Макарюка, і одне з них вже вручила.

Про це в п’ятницю, 21 червня, розповів глава ГУ Нацполіціі в Харківській області Валерій Сокуренко, повідомляє ХарківTimes з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

“Сьогодні (у п’ятницю – прим. Ред) вручили ще одну підозру І, думаю, ще вручимо сьогодні до кінця дня. Всього їх буде три, крім того підозрюваного, якому вже обрано запобіжний захід”, – сказав Валерій Сокуренко.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив Харків Times, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі оголосили про підозру особі, причетній до побиття відеооператора Вадима Макарюка. 12 червня Київський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.