На Харківщині – карантин: свині захворіли на африканську чуму

Встановлено випадок захворювання свиней на АЧС в особистому господарстві жителя села Котелевка.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Як повідомляє служба, зафіксовано випадок африканської чуми у свиней (АЧС) в с. Котелевка Краснокутського району Харківської області.

«20.06.2019 проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Краснокутській райдержадміністрації щодо встановлення карантинних обмежень по АЧС та затвердження Плану організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських заходів щодо ліквідації вогнища АЧС у с. Котелевка Краснокутського району на Харківщині та недопущення розповсюдження інфекції на території Краснокутського району», – йдеться у повідомленні.

Епізоотичним вогнищем визначено територію домоволодіння у селі Котелевка, зоною захисту радіусом 3 км, яка безпосередньо межує з епізоотичним вогнищем.

Зоною спостереження (нагляду) території населених пунктів Краснокутського району: с. Степове, с. Пархомівка, с. Любівка, с. Колонтаїв, с. Слобідка, с. Рябоконеве.

ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області вживаються заходи відповідно до вимог Інструкції щодо профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 за № 432/30300.