Харківський нардеп подав до суду на рішення повернути проспекту ім’я Жукова

Фото: ХарківTimes

Народний депутат Андрій Білецький оскаржив в суді рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Жукова.

Про це повідомляє  Харків Times з посиланням прес-службу Нацкорпуса.

“Народний депутат, кандидат від об’єднаних націоналістів ВО” Свобода “Андрій Білецький 20 червня подав позов до Харківського окружного адміністративного суду щодо рішення Харківської міськради про повернення одному з проспектів міста імені радянського маршала Жукова”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що своїм позовом народний депутат вимагає визнати незаконним відповідну постанову Харківської міськради і скасувати акт органу місцевого самоврядування.

Як повідомляв ХарківTimesХарківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.

Після проведення скандальної сесії депутат Харківської міськради Ігор Черняк подав заяву до Шевченківського відділу поліції з проханням розслідувати справу про перейменування проспекту. Правоохоронці по цій заявці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.