Академія Національної гвардії випустила 259 лейтенантів

Фото: София Митина / ХарківTimes

Урочиста церемонія випуску офіцерів, що закінчили Національну академію Національної гвардії України, відбулася на Меморіалі Слави в Лісопарку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НАНГУ.

Цього року з лав Академії випускається 259 лейтенантів, серед них – 22 дівчини. Після випуску дівчата зможуть обіймати посади: заступників по роботі з особовим складом, офіцерів іміджево-видавничих центрів, підрозділів комунікації та міжнародних зв’язків, відділів тилового забезпечення та зв’язківців.

Вперше з Академії випускається дівчина взводу спеціального призначення, лейтенант Оксана Фролова. Вона – єдина дівчина, яка чотири роки навчалася у взводі спеціального призначення і проходила програму спеціальної підготовки на рівні з хлопцями. Військовий шлях Оксана обрала сама у 2014 році у резервному батальйоні Національної гвардії. Прослуживши близько року, Оксана зрозуміла, що хоче стати офіцером та вступила до Академії. Вона є учасником бойових дій на Сході України, має нагороди від президента України та командувача НГУ. Після випуску буде проходити службу у Першій Президентській бригаді оперативного призначення.

Цього року Академія вперше випускає у підрозділи Національної гвардії 12 офіцерів-психологів та 26 офіцерів-юрисконсультів. Останні протягом чотирьох років навчалися на Київському факультеті за спеціальністю “Право”.

Поряд з лейтенантами закінчують навчання офіцери-магістри, що здобули оперативно-тактичний рівень підготовки. Їх цього року 108.

66 випускників отримують диплом з відзнакою, 9 з них за результатами державної атестації мають лише відмінні оцінки.

Серед цьогорічних випускників 32 військовослужбовці – учасники Антитерористичної операції, більшість з яких отримали державні та відомчі нагороди.