Суд відпустив активіста Зінченка

Фото: UA: Харків

Суддя Фрунзенського районного суду Харкова відпустила активіста Максима Зінченка, якого підозрювали у справі повалення пам’ятника Жукову.

Про це Харків Times дізнався з онлайн-трансляції судового засідання.

Нагадаємо, сьогодні у Фрунзенському районному суді Харкова обирали запобіжний захід громадському діячеві Максиму Зінченко, якого підозрюють у поваленні пам’ятника маршалу Жукову.

На засіданні суду підозрюваний заявив, що не був присутній на акції повалення пам’ятника і у нього є свідки – дружина і сусіди.

«У той день мене біля пам’ятника Жукову не було. Я був вдома. Це можуть підтвердити моя дружина і ще двоє сусідів. Поліцейські мені показали фотографію якогось хлопця на сходах зі спини. Але це не я. У мене від народження пляма на волоссі. Якщо у них є оперативне відео з місця – слідчі можуть призначити експертизу і легко встановити, що на тому фото не я», – сказав Максим Зінченко.

Адвокат Максима Зінченка клопотав про допит свідків, які можуть підтвердити, що підозрюваний 2 червня під час акції на проспекті Григоренка знаходився вдома. Суддя задовольнила це клопотання. Були заслухані свідчення дружини і сусідки Максима Зінченка.