Поліція відкрила кримінальну справу через повернення проспекту імені Жукова

Фото: ХарківTimes

Слідчі Шевченківського відділу поліції зареєстрували кримінальне провадження за фактом перейменування проспекту Петра Григоренка ім’ям маршала Жукова.

Як дізнався Харків Times з повідомлення відділу комунікації Нацполіціі області, відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за заявою депутата Харківської міськради Ігоря Черняка. Відповідну заяву Ігор Черняк подав 19 червня, після проведення скандальної сесії Харківської міськради, на якій депутати більшістю голосів прийняли рішення про перейменування.

Заявник вважає, що в діях депутатів і чиновників Харківської міської ради можуть міститися ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з поширенням комуністичної, нацистської символіки і пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, виразилося в підтриманні петиції про повернення первинної назви проспекту маршала Жукова і демонтажу з площі Свободи намету «Все для перемоги», розміщеної на офіційному сайті Харківської міської ради.

Досудове розслідування проводиться за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ХарківTimesХарківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.