Нічні пожежі в автівках – протягом доби у Харкові горіли чотири легковика (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Вночі 19 та 20 черня у Харкові згоріли чотири автівки. Події сталися у Шевченківському, Московському та Київському районах.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

19 червня о 02:19 звернувся 36-річний мешканець Харкова. Він повідомив, що біля будинку № 66-Б на проспекті Перемоги сталося займання його автівки ВАЗ. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції. Попередньо встановлено, що невідомі розбили скло задньої двері автомобіля та кинули в салон запальну речовину.

Пожежу було ліквідовано, вогнем пошкоджено салон транспортного засобу. З місця події вилучені речові докази. Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

20 червня о 03:14 на вулиці Гвардійців Широнінців сталося займання авто Mazda 34-річного чоловіка, з подальшим займанням авто Mitsubishi, яке стояло поруч. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Московського відділу поліції. Інформація внесена до Журналу єдиного обліку. Вирішується питання щодо кваліфікації події.

Фото: hk.npu.gov.ua
Фото: hk.npu.gov.ua

Також 20 червня до Київського відділу поліції від перехожого надійшло повідомлення про загоряння автомобілю на вулиці Гоголя. Поліцейські встановили, що власником автомобіля є 30-річний чоловік. Він пояснив, що ввечері приїхав до товариша в гості та залишив автомобіль за вказаною адресою. З місця події вилучені речові докази. Займання сталося з лівої передньої частини біля колеса, вигорів моторний відсік. Даний факт внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень Київського відділу поліції.

За інформацією Telegramm-каналу Харків Live, на вулиці Гоголя згоріла нова Audi, яка належить іноземцю, громадянину однієї з арабських країн. У пабліку повідомили, що араби часто приїжджають до своїх співвітчизників, які винаймають квартиру в одному із будинків по вулиці Гоголя. Між іноземцями часто виникають сварки, та бійки. Цієї ночі дійшло до того, що одному з них підпалили автівку, повідомляється у соцмережі.

Як повідомляв Харків Times, 12 травня до поліції звернулась харків’янка з повідомленням про те, що біля будинку по бульвару Жасміновому сталося загоряння автомобіля марки Chery Amulet, який належить її чоловікові. Правоохоронці підозрюють, що автівку підпалили умисно. Відкрито кримінальне провадження.