Невдала угода прикордонника і контрабандиста – ні грошей, ні одягу, можлива в’язниця

Фото: Корреспондент.net

Прикордонника з Харкова судитимуть за вимагання й отримання 800 доларів США.

Про це Харків Times довідався із повідомлення Державного бюро розслідувань.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вимагання й отримання неправомірної вигоди одного з начальників Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратури Харківського гарнізону. Матеріали кримінального провадження скеровано до суду.

У ході досудового розслідування встановлено, що прикордонник у грудні 2018 року вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 800 доларів США від громадянина України за сприяння у переправленні через державний кордон України на територію Російської Федерації поза прикордонним і митним постом партії одягу.

Прикордонник обвинувачується в прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального Кодексу України).

Санкція статті передбачає штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.