“Жуков-кат” – біля мерії Харкова протестують проти перейменування проспекту Петра Григоренка (фото)

Фото: Громадське

Вранці 19 червня, перед початком сесії Харківської міської ради, на якій планують повернути проспекту Петра Григоренка колишню назву – маршала Жукова, біля будівлі мерії зібралися харків’яни, які закликають не допустити перейменування.

Як повідомляє Харків Times, на акцію зібралися кілька сотень харків’ян. Багато з них тримають у руках прапори України та прапори політичних сил, зокрема, “Свободи” і “Правого сектора”.

Перед будівлею мерії вони розгорнули банер з написом: “Стоп реванш”.

Фото: Громадське

Частина протестуючих прийшла з плакатами: на яких написано: “Жуков-кат”, “Жуков- Не маршал перемоги, а маршал смерті”, “Ні комунізації Харкова”.

Фото: Громадське
Фото: Громадське
Фото: Громадське

Також до міськради вийшли зі слабким зором харків’яни, які проживають в старому, давно вимагає ремонту гуртожитку. Міська влада знають про їхню проблему, але не приймають ніяких заходів, щоб поліпшити умови проживання людей з вадами зору.

Всіх пікетників охороняють посилені наряди поліції і Нацгвардії. На прилеглих до будівлі міськради вулицях силовики зосередили техніку.

Як повідомляв Харків Times, 8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав харків’ян підтримати знесення намету «Все для Перемоги» на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка.

Відповідні петиції були зареєстровані на сайті Харківської мерії 8 травня і незабаром набрали необхідні 5 000 підписів.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію «Поверніть харків’янам історію!» з проханням повернути пр. Маршала Жукова.

За підсумками засідання члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради, яка розпочалася 19 червня, о 10:00.