Розбійний напад на таксиста – підозрюваний під домашнім арештом

Прокуратура затвердила підозра в розбої 25-річному рецидивісту з Харківщини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура затвердила повідомлення про підозру 25-річному мешканцю Краснокутська в розбійному нападі на таксиста (ч. 1 ст. 187 КК України).

Як розповів заступник керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексій Кушнаренко, подія трапилася 1 травня цього року в смт. Краснокутськ.

Підозрюваний запросив в гості неповнолітнього товариша з Харкова та пообіцяв оплатити таксі до райцентру. Він зустрів друга в обумовленому місці, однак замість того, щоб розрахуватися з водієм, напав на нього.

Чоловік, що вже мав кілька судимостей та перебував на випробувальному терміні, приставив до шиї потерпілого ножа та вимагав віддати сумку з грошима. Таксист зробив вигляд, що збирається виконати умови нападника, та попросив лише забрати з сумки документи. Проте замість них дістав стартовий звуковий пістолет і вистрілив у повітря. Зловмисник, який не очікував супротиву, втік з місця події разом з другом.

Наразі підозрюваний перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Максимальна санкція статті передбачає 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв ХарківTimes, у Харкові нацгвардійці захистили таксиста від чотирьох нападників. Двоє військовослужбовців побачили, що четверо молодиків чинять агресивні дії щодо таксиста, один з них при цьому душив водія. Гвардійці припинили правопорушення, викликали поліцію та мобільну групу швидкого реагування.