Пожежу на стихійному сміттєзвалищі під Харковом гасять понад 10 годин

Фото: kh.dsns.gov.ua

Співробітники ДСНС у Харківській області понад 10 годин гасять пожежу, що виникла на тимчасовому звалищі твердих побутових відходів у м. Мерефа.

Як дізнався Харків Times у прес-службі ДСНС у Харківській області, повідомлення про загоряння на номер служби порятунку надійшло 18 червня о 16.57.

До місця пожежі були направлені сили і засоби ДСНС у складі чотирьох оперативних пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах. На момент їх прибуття вогонь встиг поширитися на значну площу.

Для цілей пожежогасіння додатково було залучено п’ять одиниць пристосованої комунальної техніки і бульдозер.

Горіння сміття супроводжувалось щільним задимленням значної території навколо та швидким розповсюдженням вогню по фронту та вглиб.

Фото: kh.dsns.gov.ua

На гасіння пожежі рятувальники подали три ручних пожежних стволи та один лафетний.

О 21:00 вогнеборцям і комунальникам вдалося локалізувати пожежу на площі 1200 кв.м. Наразі ситуація контрольована, проводиться ліквідація окремих осередків тління. Відкритого горіння не спостерігаються. Наразі проводяться інженерні роботи з рекультивації сміття та проливання його водою. Жертв та постраждалих немає.

Причина виникнення загоряння з’ясовується.

Як повідомляв Харків Times, у Балаклійському районі сталася пожежа на підприємстві з переробки газового конденсату та нафти.