Повернення проспекту імені Жукова – як голосували харківські депутати

Фото: Громадське

Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменував проспект Григоренка в проспект маршала Жукова. Підтримала це рішення – створена напередодні фракція міськради «Опозиційний блок» – «Довіряй справам» на чолі з Геннадієм Кернесом.

Про це розповів на своїй сторінці в Facebook депутат Харківської міськради Ігор Черняк, повідомляє Харків Times.

За словами Черняка, крім фракції Кернеса, яка раніше називалася «За Харків, за Відродження», ініціативу про перейменування проспекту підтримали двоє присутніх депутатів партії “Наш край” та Ігор Романенко з Блоку Петра Порошенка “Солідарність”.

“Проти: “Самопоміч” в повному складі (11 з 11 присутніх), Ірина Цвєткова з БПП і я.”, – написав Ігор Черняк.

Ще два депутати Олександр Давтян і Сергій Куценко від БПП не голосували, але були в залі.

Також Ігор Черняк повідомив, що позов про незаконність про перейменування уже готовий і найближчим часом буде поданий до суду.

За словами депутата, мер Харкова Генндаій Кернес під час обговорення питання про повернення назви проспекту маршала Жукова продемонстрував суттєві прогалини в знанні історії.

“Геннадій Кернес показав себе як ще той історик. Пару раз назвав Жукова Костянтином. Сказав, що Жуков командував фронтом під час визволення Харкова, хоча насправді – ні. Ну і ще наговорив багато історичних нісенітниць”, – написав Ігор Черняк.

“І останнє. Під шумок історії з Жуковим Кернес пропхав тему про те, що місто Харків візьме в борг мільярд, який майже повністю піде на новий зоопарк. Не на гнилі труби. Чи не на якісні дороги. Чи не на нові школи і сучасні лікарні, а слонам, жирафам і іншим гепардам. Мільярд. Грошей, яких у міста немає. Але які в мріях Геннадія і Ко вже успішно освоєні, – додав депутат.

Як повідомляв ХарківTimes, вранці 19 червня, перед початком сесії Харківської міської ради, біля будівлі мерії зібралися харків’яни, які закликають не допустити перейменування.

Однак міськрада перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова. За прийняття цього рішення проголосували 59 депутатів, проти – 13, утрималися не було.