Міськрада внесла зміни до бюджету на 2019 рік

Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2019 рік.

Про це Харків Times стало відомо з рішення сьогоднішньої, 19 червня, сесії міськради.

Як повідомила на сесії заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету й фінансів Тетяна Таукешева, бюджету міста Харкова передбачена субвенція з державного бюджету на модернізацію й оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів в сумі 800 тис. гривень.

Крім того, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України бюджету міста Харкова також передбачені субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій – в сумі 14 млн грн; на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» – в сумі 20,3 млн гривень; придбання ангіографічного обладнання – 11,5 млн гривень; надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 2 млн гривень та на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, – 1,4 млн гривень.

У зв’язку із перевиконанням дохідної частини бюджету міста, на 30,5 млн гривень збільшено видатки на «зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти», а на забезпечення фізичної охороною загальноосвітніх шкіл – на 5,2 млн гривень.

30,4 млн гривень міськрада планує направити на відшкодування витрат по безкоштовному та пільговому продажу лікарських препаратів, придбання лікувального харчування, капітальний ремонт установ охорони здоров’я.

На реконструкцію спортивних майданчиків в оновленому бюджеті міста передбачено додатково 30 млн гривень, а на капітальний ремонт установ культури – 13,7 млн гривень.

При цьому на продовження реконструкції Саржиного яру, розпочатої ще у 2017 році, а також на реконструкцію розташованого на просп. Любові Малої в Новобаварського районі міста скверу ім. Сафарова додатково направляється 48 млн гривень.

Витрати на поточний ремонт багатоквартирних житлових будинків – ремонт внутрішньобудинкових мереж холодного та гарячого водопостачання, покрівлі, під’їздів – збільшені на 55,7 млн гривень. Витрати на капремонт внутрішньо квартальних доріг і тротуарів збільшені на 70 млн гривень, на утримання і ремонт об’єктів зливової каналізації та дощоприймальних колодязів – на 1 млн гривень, на капітальний ремонт і реконструкцію трамвайних колій, переїздів і контактних мереж – на 44,7 млн гривень.

Як повідомляв Харків Times , зміни до бюджету на 2019 рік уже вносилися на сесії міськради 19 грудня минулого року.