Міськрада перейменувала проспект Григоренка у проспект маршала Жукова

Фото: ХарківTimes

Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.

Про це ХарківTimes дізнався з рішення міськради.

За прийняття цього рішення проголосували 59 депутатів, проти – 13, тих, хто утримався – не було.

“Підтримати електронну петицію № 4563 “Поверніть харків’янам історію!”, – сказано в документі – “Повернути лінійному об’єкту вулично-дорожньої мережі міста (об’єкта топоніміки міста Харкова), який пролягає від Московського проспекту до проспекту Героїв Сталінграда, … попередню історичну назву, яка діяла з 14.02.1990 по 17.05.2016, – проспект Маршала Жукова, так як життя і діяльність Жукова Г.К. пов’язані з опором і вигнанням нацистських окупантів з України, а також звільненням міста Харкова під час Другої світової війни 1939- 1945 років”.

Також міськрада прийняла рішення назвати нову пробивку від вулиці Римарській до вулиці Клочківській – вулиця Петра Григоренка.

Як повідомляв ХарківTimes, вранці 19 червня, перед початком сесії Харківської міської ради, біля будівлі мерії зібралися харків’яни, які закликають не допустити перейменування.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію «Поверніть харків’янам історію!» з проханням повернути пр. Маршала Жукова. За підсумками засідання члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради