Заступник Кернеса запропонував експертам з розвитку інтелекту з Кореї зайнятися «атовцями»

Фото: city.kharkov.ua

Харків планує співпрацю з Міжнародним інститутом розвитку інтелекту.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служби міськради.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 18 червня, зустрівся з представниками Міжнародного інституту розвитку інтелекту (IMEI, Республіка Корея).

Ректор філії Східноєвропейського регіону IMEI, міжнародний експерт з питань розвитку освіти Рю Ійгю представив інститут і розповів про досягнення корейських корпорацій.

Ігор Терехов повідомив, що інвестиції в сферу освіти – пріоритетний напрямок роботи міської влади. Він зазначив, що представники корейського інституту можуть співпрацювати з харківськими вишами. Крім того, можуть брати участь у психологічній реабілітації військових, які повернулися із зони АТО.

«Корейський університет зацікавлений у підготовці кадрів. Другий напрям, який ми могли б взяти в роботу, – це психологічна реабілітація військових. Такий досвід є у наших партнерів», – розповів після зустрічі Ігор Терехов.

Перший віце-мер зазначив, що Харків відкритий до співпраці з усіма організаціями, кампаніями, IT-кластерами для впровадження інноваційних підходів і технологій у різних сферах життєдіяльності.

Довідка. У 2012 році в місті Пусан (Республіка Корея) пройшов 2-й Світовий форум міністрів у справах молоді та освіти, під час якого міністри з 24-х країн домовилися створити інститут для формування інноваційного типу мислення. Так у 2013 році у Кореї був офіційно зареєстрований Міжнародний інститут розвитку інтелекту «International Mind Education Institute» (IMEI). Сьогодні інститут підтримують 58 країн світу.

Зокрема, в Україні представники IMEI домовилися про співпрацю з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національним педагогічним університетом імені М.П. Драгоманова.