У Кернеса підготували проект рішення щодо повернення проспекту маршала Жукова

Фото: Пресса Украины

У середу, 19 червня, на сесії міськради розглянуть питання про повернення проспекту маршала Жукова в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення депутата Харківської міськради Ігоря Черняка.

«З’явився проект рішення Харківської міськради про перейменування проспекту Григоренка. Вірніше, технічно питання називається “Про розгляд електронної петиції”. Так ось навіть за текстом слово “перейменування” не вживається. Пропонується повернути попередню історичну назву проспекту Петра Григоренка», – написав Ігор Черняк на своїй сторінці в Facebook.

Депутат докладає до свого повідомлення фотографію документа.

Фото: Игорь Черняк
Фото: Игорь Черняк

У зазначеному проекті рішення шість пунктів. Депутатам пропонують:

  1. Підтримати електронну петицію №4563 «Поверніть харків’янам історію».
  2. Повернути лінійному об’єкту вулично-дорожньої мережі міста, який пролягає від Московського проспекту до проспекту Героїв Сталінграда, попередню історичну назву, яка діяла з 14.02.1990 по 17.05.2016, – проспект Маршала Жукова, так як життя і діяльність Жукова Г. К. пов’язані з опором і вигнанням нацистських окупантів з України ….
  3. Назвати лінійний об’єкт вулично-дорожньої мережі міста, який пролягає від вулиці Римарської до вулиці Клочківської, – вулиця Петра Григоренка.

Ігор Черняк коментує пункт №3, що, ймовірно, мова йде про нову вулицю, яка зараз як раз прокладається.

Як повідомляв Харків Times, 8 травня мер Харкова Геннадій Кернес закликав харків’ян підтримати знесення намету «Все для Перемоги» на площі Свободи і повернення імені Жукова проспекту Петра Григоренка.

Відповідні петиції були зареєстровані на сайті Харківської мерії 8 травня і незабаром набрали необхідні 5 000 підписів.

14 травня міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію «Поверніть харків’янам історію!» з проханням повернути пр. Маршала Жукова.

За підсумками засідання члени комісії рекомендували винести ініціативу городян на розгляд сесії Харківської міської ради.