Музиканти оркестру “Слобожанський” отримають іменні стипендії

Музикантам Молодіжного академічного симфонічного оркестру “Слобожанський” починаючи з наступного концертного сезону будуть виплачуватися іменні стипендії від меценатів в розмірі місячного окладу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення оркестру.

Першим стипендіальну банківську картку отримав кларнетист Владислав Петрик, у якого найбільше в оркестрі перемог на престижних музичних конкурсах. Він щомісяця отримуватиме стипендію в розмірі 6,5 тис. грн. Картку Владиславу вручив підприємець-меценат Денис Чистяков. “Радий стати засновником доброї традиції і, сподіваюся, що до починання приєднаються й інші підприємці. – говорить Денис.

В оркестрі очікують, що кількість стипендіатів збільшиться вже незабаром після літніх відпусток.

За словами заступника директора Молодіжного оркестру та керівника Громадської організації братів Дворніченків “Культура і розвиток” Олександра Дворніченко, незабаром стипендіатів стане більше. Переговори про надання стипендій вже ведуться з цілим рядом харківських підприємців, а в планах адміністрації, з часом, охопити стипендіями всіх 70 оркестрантів: “Шлях музиканта вибирають молоді люди, для яких матеріальні цінності не є визначальними. Але в молодості, окрім творчого зростання, музикант вирішує ще й інші завдання, серед них стабільне матеріальне становище займає далеко не останнє місце. МАСО “Слобожанський” фінансується з бюджету і збільшити зарплату можливостей немає”.

Свою першу стипендію Владислав Петрик планує витратити на комплектуючі для кларнета, це дозволить поліпшити звучання інструменту і зробить його зручніше.