Студента викинули з шостого поверху: стали відомі подробиці

Фото: Серго Мартиросян

Першокурсника Харківської державної академії фізичної культури Артура Мартиросяна скинули з шостого поверху після того, як не вдалося підкинути йому наркотики.

Про це розповів ХарківTimes батько потерпілого Серго Мартиросян.

За його словами, його син займається боротьбою самбо і дзюдо, є членом збірної України. Навчався і тренувався в Олімпійському коледжі ім. Івана Піддубного в Києві, потім вступив до Академії. У свої 18 років Артур – майстер спорту, шестиразовий чемпіон України, дворазовий призер чемпіонату України, триразовий призер чемпіонату Європи. У квітні він брав участь в чемпіонаті Європи серед юнаків та юніорів на Кіпрі, готувався до чемпіонату світу.

Артур Мартиросян – крайний слева / Артур Мартиросян – крайній зліва

Сусідом Артура по кімнаті в гуртожитку виявився хлопець-азербайджанець, з яким вони швидко здружилися – Серго каже, що син навіть привозив його погостювати додому в Алчевськ. У той нещасливий день сусід запросив його на шашлики в свою компанію, в яку входили студенти-азербайджанці з різних вузів. Підчас пікніка Артуру стало зле – на думку батька, парню щось підлили в питво. Артур пішов до себе в кімнату – прийти в себе.

Незабаром в кімнату зайшли студенти, з якими Артур був на пікніку – під приводом дізнатися про його самопочуття. За словами Серго, вони стали розкладати по ній якісь сумки і паспорта. Артур зрозумів, що готується “підстава” і припустив, що йому намагаються підкинути наркотики. Він зробив вигляд, що не зрозумів цього.

Як тільки нові знайомі Артура пішли, він замкнув двері на замок і став викидати з вікна залишені ними речі. Мабуть, побачивши це, молоді люди повернулися, виламали двері і почали бити його. Артур зміг дістатися до відкритого вікна і почав кликати на допомогу – тоді його зіштовхнули вниз.

Хлопець дивом не тільки вижив, а й залишився у свідомості. Розуміючи, що нападники можуть спуститися і почати його добивати, він поповз до парковки, щознаходиться поруч, зміг перелізти через огорожу і сховатися під фурою. Молоді люди дійсно незабаром з’явилися на місці падіння і стали шукати Артура. Вони спробували проникнути на парковку, але їх не пустили собаки і охоронець, який вийшов на гавкіт. Він же виявив Артура і викликав поліцію.

Поліція приїхала швидко, за словами Серго, поліцейські відразу заявили, що хлопець – суїцидник та знаходиться під впливом наркотиків. Вони змусили хлопця сказати на камеру, що він нічого не пам’ятає, хоча Артур заявив, що його викинули з вікна та він не приймає наркотики – це доводить хоча б те, що, беручи участь у міжнародних змаганнях, він регулярно проходить допінг-тести.

Потім приїхала “швидка”, і повезла Артура спочатку до лікарні швидкої допомоги, потім до психлікарні, звідти – в 17-у, і вже після – знову до лікарні швидкої допомоги, де його зараз і лікують. За словами батька, у Артура – перелом тазостегнової кістки і зміщення кісток тазу, про продовження спортивної кар’єри зараз мова взагалі не йде. “Дякую Богові, що він взагалі живий – це шостий поверх, 20 з чимось метрів заввишки” – сказав Серго.

Фото: Серго Мартиросян

У нього немає якихось версій події з його сином. Найбільш імовірною він вважає невдалу спробу вимагання у нього грошей – про те, що сім’я Артура досить заможна, на його думку, міг розповісти своїм приятелям сусід по кімнаті.

Від редакції. Все викладене є версією подій. Ніхто не може бути звинувачений в порушенні закону, окрім як на підставі рішення суду, що набуло законної сили.