На Харківщині за добу один чоловік потонув, ще трьох госпіталізували

Ілюстративне фото: Новый век

Протягом 15-16 червня в Харківській області медики швидкої чотири рази виїжджали на виклики до людей, які постраждали під час необережного купання на водоймах. Одного чоловіка врятувати не вдалося. Усі постраждалі були в стані хмільного сп’яніння.

Як дізнався Харків Times з повідомлення КЗОЗ “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, медики не встигли врятували чоловіка на Основ’янському озері. Виклик з проханням допомогти надійшов до служби “103” 15 червня, о 11:49. Бригада Е(Н)МД прибула на місце випадку через 3 хвилини та виявила на березі чоловіка 30 років.

Нажаль, чоловіка було знайдено з ознаками біологічної смерті.

15 червня, о 20:14 до служби «103» надійшов виклик до річки Мжа з приводу «утоплення». Бригада прибула на місце випадку через 2 хвилини та виявила 31-річну жінку, якій стало погано у воді та вона почала тонути. Провівши реанімаційні заходи жінку було шпиталізовано до Валківської ЦРЛ.

О 18:29 хвилин до служби «103» надійшов виклик до Нововодолажського району з приводу «травма хребта». Прибувши на місце випадку бригада Е(Н)МД виявила чоловіка 37 років, якій пірнув у ставок та зазнав травми. Надавши необхідну медичну допомогу чоловік був шпиталізован до Нововодолажської ЦРЛ.

Також 16.06.2019 року о 14:44 до служби «103» надійшов виклик до Піщаного кар’єру. Прибувши на місце випадку бригада Е(Н)МД виявила жінку 46 років, якій вже надавали медичну допомогу рятувальники кар’єру. Надавши необхідну медичну допомогу жінка була шпиталізована до ЛШНМД.

Як повідомляв Харків Times, на Слатинському водосховищі “Гримучий Ключ” у Дергачівському районі 1 червня під час пірнання зник під водою 24-річний чоловік. Водолази обстежили район ймовірного знаходження тіла і таки виявили його на дні ставка. Тіло загиблого 2 червня підняли на берег.