Жукову – ні: у Харкові розклеювали листівки проти перейменування проспекту Петра Григоренка (фото)

Фото: Світанок / Facebook

В суботу, 15 червня, представники об’єднання “Світанок” провели просвітницький рейд проспектом Петра Григоренка, під час якого пояснювали місцевим мешканцям, чому проспект не може бути перейменований.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення об’єднання “Світанок”.

Під час заходу активісти роздавали місцевим мешканцям листівки, в яких розказано про особистості Петра Григоренка та Григорія Жукова. Такі ж самі листівки розклеювали на стовпах.

Фото: Світанок / Facebook

Окрім цього активісти збирали підписи проти перейменування проспекту Петра Григоренка.

Фото: Світанок / Facebook
Фото: Світанок / Facebook

Як повідомлялось, проспект маршала Жукова перейменували на честь генерала-майора Збройних сил СРСР, засновника Української Гельсінської спілки Петра Григоренка в травні 2016 року.

За три роки потому на сайті Харьковської міськради зявилися дві петиції, в яких пропонувалося знести намет “Все для перемоги” на майдані Сврободи, та повернути проспекту Петра Григоренка ім’я маршала Жукова. Харківський міський голова Генадій Кернес звернувся до городян із закликом підтримати ці петиції. Приблизно за добу ці петиції набрали необхідну для розгляду місцевою владою кількість голосів – більше 5 тисяч.

Питання “Про розгляд електронної петиції”, яке стосуватиметься перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова планують розглянути на 27-ій сесії Харківської міської ради VII скликання, яка відбудеться 19 червня.

Як повідомляв Харків Times, поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову.

2 червня, близько 13:30 проукраїнські активісти знесли пам’ятник радянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка.