За час війни на Донбасі від мін загинули 977 цивільних, 1 528 – отримали поранення

Фото: fakty.ua

За період війни на Донбасі від мін загинули щонайменше 977 цивільних осіб, 1528 – отримали поранення.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш, під час заходу, організованого Координатором проектів ОБСЄ в Україні “Гуманітарна протимінна діяльність: допомога ОБСЄ в пом’якшенні наслідків конфлікту для людей”, повідомляє Харків Times.

“На Донбасі замінованими залишаються тисячі квадратних кілометрів, розмінування може тривати десятиліттями, а постійні обстріли з боку незаконних збройних формувань ускладнюють цю ситуацію”, – заявив Черниш.

Він додав, що першочергове завдання – попередження місцевого населення про забруднення мінами територій, маркування цих територій, проведення навчання, особливо для дітей і юнацтва в навчальних закладах.

На такі заходи, за словами міністра, держава вперше виділила цільове фінансування в 2019 році в розмірі 5 млн гривень, розпорядником цих коштів є МінВОТ.

“У громадах поблизу лінії розмежування будуть створені координаційні групи, які впроваджують широкий комплекс заходів з протимінної діяльності. Попередньо ми відібрали 10 громад: Станиця Луганська, Новоайдар, Тошківка, Щастя, Талаковка, Білогорівка, Курахово, Сартана, Вохноваха, Комишувата”, – розповіли в міністерстві.
Замінованими залишаються тисячі квадратних кілометрів