“Мінування” 38 лікарень у Харкові поліція розслідує як теракт

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські завершили перевірку повідомлення про загрузу вибуху у 38 лікарнях Харкова, яке надійшло на електронну пошту ДСНС у Харківській області 14 червня. Інформація про замінування медичних закладів Харкова не підтвердилась.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Всього фахівці оглянули понад 130 тисяч кв. метрів приміщень та більше 116 тисяч кв. метрів прилеглої території, евакуювали 58 громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено”, – йдеться в повідомленні.

Фото: hk.npu.gov.ua

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 10 років тюремного ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, 14 червня, на електронну пошту головного управління ДСНС в Харківській області надійшло повідомлення про загрозу вибуху в 38 лікувальних установах Харкова.

За адресами виїжджали слідчо-оперативні групи та фахівці вибухотехнічного управління. Правоохоронці спільно з персоналом лікарень провели евакуацію пацієнтів. Вибухотехніки почали огляд приміщень і прилеглої території.