Підозрюваному у підпалі намету обрали запобіжний захід – тримання під вартою без застави (Відео)

Скрин/UA: Харків

У Харкові на судовому засідання обрали запобіжний захід для підозрюваного у підпалі намету «Все для перемоги».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA: Харків.

У Дзержинському районному суді обрали міру запобіжного заходу підозрюваному у підпалі намету «Все для перемоги». Шатро на майдані Свободи підпали вранці 20 травня. Вигоріли частина тенту та банер «Все для перемоги», які згодом відновили.

Захисних підозрюваного заявив про незаконність затримання його підопічного.

За словами адвоката, затримання було незаконним, адже його клієнта затримали за 25 днів після підпалу намету. Крім того, на відео також не видно (із камер спостереження – Авт. ХТ) обличчя людини, яка підпалила шатро.

Захист заявляє про процесуальні порушення з боку органів досудового розслідування та відсутність складу кримінального правопорушення як такого, адже, за словами адвокатів, не встановлено розмір шкоди, вартість відновлення намету, а потерпілою визнана Ярина Чаговець, яка не подавала заяву про злочин.

Прокуратура просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Адвокат просить суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

До початку засідання підозрюваний сказав кореспондентам UA: Харків, що намет він не підпалював. Того ранку був вдома.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські встановили підозрюваного в підпалі намету на площі Свободи. Зловмисника, якого підозрюють у підпалі намету “Все для перемоги”, можуть посадити на десять років.

Нагадаємо, в ніч з 19 на 20 травня в Харкові невідомі намагалися спалити встановлений на площі Свободи намет «Все для перемоги». Першими полум’я побачили патрульні, і спільно з волонтерами загасили пожежу

Відео: