Підозрюваному в нападі на відеооператора одягли електронний браслет

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцією виконано рішення суду щодо застосування до підозрюваного електронного засобу контролю.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Відділу комунікації поліції Харківської області.

12 червня Київський районний суд Харкова обрав 26-річному харків’янину, який підозрюється у перешкоджанні професійної діяльності представника ЗМІ, міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 10 серпня із застосуванням електронного засобу контролю.

Виконання рішення суду забезпечує Основ’янський відділ поліції. Судове рішення працівники підрозділу отримали 13 червня. Для його належного виконання було здійснено документальну процедуру оформлення запиту на отримання електронного браслета, яка регламентована відповідними нормативними документами. Протягом цього часу нагляд за дотриманням рішення суду здійснював дільничний офіцер поліції, який відвідував підозрюваного за місцем проживання.

Сьогодні, 14 червня, електронний засіб контролю до підозрюваного було застосовано. Цілодобовий контроль за місцем перебування підозрюваного здійснює спеціальний відділ ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв ХарківTimes, суд відправив підозрюваного в нападі на відеооператора під домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.

Нагадаємо, 7 червня на территории торгового центра «Барабашово» избили оператора службы новостей «Вісті» Вадима Макарюка. Пресс-секретарь ТЦ «Барабашово» Сергей Зайцев сообщил Харків Times, что потерпевшего с травмами лица доставили в Харьковскую городскую клиническую больницу скорой и неотложной медицинской помощи.

Журналистка «Вістей» Анна Черненко сообщила в Facebook, что Вадим Макарюк находится в реанимации. Пострадавший журналист в тяжелом состоянии, у него произошло кровоизлияние.

Полиция открыла уголовные производства по факту нападения на журналиста по ч. 2 ст. 345-1 (угроза или насилие в отношении журналиста), ч. 1. ст. 171 (препятствование законной профессиональной деятельности журналистов) и ч. 2 ст. 187 (разбой) Уголовного кодекса Украины. Максимальное наказание по санкциям статей предусматривает до 10 лет лишения свободы.

Следователи объявили о подозрении лицам, причастным к избиению видеооператора Вадима Макарюка.