У Харкові виступить мега-хор – і кожен зможе заспівати

Фото: city.kharkov.ua

Традиційний фестиваль «День музики» відбудеться 21 червня в Харкові.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служби міськради.

Харків приєднається до міжнародного фестивалю «Fête de la Musique» – Дню музики, який відзначається щорічно цього дня у різних країнах.

За словами організаторів, цьогорічний фестиваль пройде в Харкові в новому форматі. Зокрема, захід охопить не тільки центр міста, але й інші райони: Олексіївку, Салтівку, ХТЗ, Нові Будинки, Павлове Поле, Холодну Гору і Одеську. Виступи пройдуть на 60-ти майданчиках міста.

У фестивалі візьмуть участь музиканти з Харкова, Києва, Одеси, Краматорська, Сєвєродонецька, Краснокутська, Дніпра, Львова та інших міст, а також артисти Харківського оперного театру «Skhid OPERA Ensemble».

Крім того, в рамках фестивалю відбудеться масштабна акція – виступ мега-хору, до якого зможуть приєднатися всі бажаючі.

«День музики – свято не тільки для активних городян, а й для тих жителів міста, хто з різних причин не бере участі в його культурному житті. Хочеться, щоб кожен харків’янин, незалежно від статі, віку і музичних смаків відкрив для себе щось нове», – зазначили організатори.

Родзинкою фестивалю стане «джем-сцена» – майданчик для взаємодії музикантів з різних міст, арт-директорів, кураторів, громадських діячів, глядачів і медіа.

Початок заходу – о 16:00. Вхід на заходи – безкоштовний.

Більш детальну інформацію про «День музики в Харкові» можна дізнатися на офіційних сторінках фестивалю у facebook та instagram.

Зазначимо, День музики пройде в Харкові вшосте. Фестиваль організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).