На площі Свободи покажуть фільм “Хто такий маршал Жуков?”

1935 10.05.1945 Маршал Советского Союза Г. К. Жуков в Берлине. РИА Новости/РИА Новости

У п’ятницю, 14 червня 2019 року, о 20.00 біля намету «Все для перемоги» у Харкові відбудеться чергове засідання кіноклубу «Нова Україна». На цей раз харків’янам просто неба покажуть фільм “Хто такий маршал Жуков?”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів – учасників Харквівського Євромайдану.

Під час заходу заплановані виступи експертів та істориків. Глядачі дізнаються про унікальний ядерний експеримент над живими людьми, який проводив чотириразовий Герой Радянського Союзу, кровавий терор прославленого полководця, моральний стан керівника армії та невідомі сторінки життя маршала Жукова.

Модерує кіноклуб журналіст Володимир Чистилін. Спеціальний гість – керівник Північно-Східного відділу Інституту національної пам’яті Марія Тахтаулова.

Як повідомляв ХарківTimes, 2 червня, близько 13:30 проукраїнські активісти знесли пам’ятникрадянському маршалу Жукову на проспекті генерала Петра Григоренка у Харкові.

Слідчі поліції відкрили два кримінальні провадження за фактом знесення пам’ятника Жукову на проспекті Петра Григоренка та розпилення громадянами сльозогінного газу у натовп.