Домашній арешт для підозрюваного в нападі на телеоператора оскаржать

Фото: София Митина / ХарківTimes

Відразу дві сторони мають намір оскаржити обраний Київським районним судом Харкова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю для 26-річного активіста Сергія Козлюка, якого підозрюють в нападі на відеооператора Вадима Макарюка 7 червня на території ТЦ “Барабашово”.

Апеляційні скарги подадуть підозрюваний и прокуратура.

“Прокуратура оскаржуватиме рішення суду про цілодобовий домашній арешт”, – розповіла журналістам речниця прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Про намір подавати апеляцію заявив також підозрюваний Сергій Козлюк, повідомляє UA: Харків.

«Апеляційну скаргу подаватимемо однозначно, бо якого рішення може очікувати невинувата людина, яка не скоювала ніяких злочинів? Ми однозначно подаватимемо апеляцію», – заявив Козлюк.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив Харків Times, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі оголосили про підозру особі, причетній до побиття відеооператора Вадима Макарюка. 12 червня, Київський районний суд обрав для підозрюваного в нападі на відеооператора домашній арешт з носінням електронного засобу контролю.