В саду Шевченка на місці туалету будують готель

Фото: Харьков строительный / Facebook

В саду імені Шевченка, де зараз проходить реконструкція, на ділянці біля площі Свободи почали зводити нову будівлю. Коробка триповерхового будинку з терасою на даху з’явилася на місці, де раніше був туалет.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на Коментарі.

Фото споруди опублікували очевидці на сторінці «Харків будівельний» в Facebook. «На схемах реконструкції саду ім. Т.Г. Шевченко, це приміщення значиться як громадський туалет. І щось я не чув, щоб чиновники говорили про зміну проекту в цій частині саду », – написав очевидець.

Головний архітектор Харкова Тетяна Поліванова повідомила, що в саду Шевченка буде три туалети, але ця будівля, яку зводять на місці колишньої вбиральні, за проектом – міні-готель. Його будують не за бюджетні гроші. «Це цілком офіційний проект, який має всі документи, все законно», – підкреслила головний архітектор.

Фото: Харьков строительный / Facebook

Відзначимо, що харків’яни вже не перший раз дізнаються, що після реконструкції сад Шевченка буде виглядати не так, як міська влада демонструвала в презентаційних проектах. 5 квітня 2019 року стало відомо, що проект реконструкції «Каскаду» змінили. Якщо раніше фонтан виглядав як водоспад, і був і однією з візитних карток Харкова, то за планом нової реконструкції сходинки вирішили зробити гранітними, і тепер вода по ним текти не буде. Хоча, ще рік тому фонтан «Каскад» був ще заплановано в проекті реконструкції.

Зміни викликали хвилю обурення серед харків’ян. Як повідомляв Харків Times, міський голова Геннадій Кернес, прагнучи знизити градус невдоволення, звернувся до городян на своїй сторінці в Facebook. Він опублікував фото майбутнього «Каскаду» і заявив, що ніхто не руйнує пам’ятник в саду Шевченка. І пояснив, чому “Каскаду” не можна повернути первісний вигляд.