Слідчі оголосили 26-річному харків’янину про підозру в побитті відеооператора Вадима Макарюка

Фото: Барабашово Харьков / Facеbook

Слідчі оголосили про підозру особі, причетній до побиття відеооператора Вадима Макарюка. Сьогодні, 12 червня, Київський районний суд обиратиме йому міру запобіжного заходу.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення прес-служби поліції Харківській області.

Поліцейські встановили особу чоловіка, причетного до нападу на відеооператора. Ним виявися 26-річний харків’янин. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу. Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Сьогодні суд обиратиме чоловіку міру запобіжного заходу.

“Встановлено, що 7 червня 2019 року вказаний громадянин, знаходячись на території ТЦ “Барабашово”, вчинив умисні злочини, спрямовані проти законної професійної діяльності журналіста та громадського порядку”, – йдеться у повідомленні.

Для встановлення осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів, була створена слідчо-оперативна група з числа досвідчених працівників слідчого управління та Управління карного розшуку.

В ході проведення слідчо-оперативних дій працівники поліції оглянули місце події, вилучили речові докази. Відпрацьовані відеозаписи з камер відеоспостереження банку, розташованого поруч з місцем події, допитано більше 100 свідків, призначено ряд експертиз.

Хід розслідування знаходиться на особистому контролі начальника обласного главку поліції.

Прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик повідомила журналістам, що звинувачення буде клопотати про обрання для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив Харків Times, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.