На Харківщині біля дитячого пляжу знайдено кишкову палочку

Фото: timeua.info

Фахівці Харківського обласного лабораторного центру не рекомендують відпочивати на трьох пляжах у області. До такого висновку лікарі прийшли після обстеження проб води у місцях масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

За результатами лабораторного контролю, не рекомендовано відпочивати на дитячому пляжі на р. Балаклійка у м. Балаклія. У цій річці вміст лактозопозитивних кишкових паличок перевищував нормативні значення.

Проби води з акваторії громадського пляжу Лозівської об’єднаної територіальної громади у с. Михайлівка на Бритайському водосховищі не відповідали встановленим нормативам за вмістом сухого залишку та сульфатів.

Лабораторним контролем протягом травня та червня 2019 року охоплено 20 пляжів, що мають офіційний статус, та 12 місць масового відпочинку на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання.

За результатами досліджень на мікробіологічні показники безпечності води водоймищ з 105 досліджених проб не відповідали нормативним значенням 2 проби (2 %).

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області цього року планують відкрити понад 60 облаштованих пляжів. Станом на 5 червня відкрили тільки три.