Призначено службову перевірку щодо роботи поліцейських під час конфлікту на «Барабашово»

Начальником ГУ Національної поліції в Харківській області призначено службову перевірку щодо дій співробітників поліції під час скандальних подій на ТЦ «Барабашово», коли було побито оператора Вадима Макарюка.

Про це сказала журналістам представник прес-служби облуправління Нацполіціі, повідомив кореспондент ХарківTimes.

У слідстві повідомили, що активно розслідують напад на оператора служби телевізійних новин «Вісті» Вадима Макарюка.

«Є серйозні напрацювання, але поки не можемо оприлюднити подробиці, щоб не нашкодити слідству, щоб зібрати повну доказову базу для притягнення винних осіб до відповідальності», – повідомляють у прес-службі поліції.

Щодо роботи співробітників поліції, які несли службу під час конфлікту на торговому центрі «Барабашово», сьогодні начальник ГУ Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко призначив службову перевірку.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив Харків Times, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Національна спілка журналістів України закликає Національну поліцію до проведення оперативного і якісного розслідування жорстокого побиття Макарюка.