Харківські поліцейські затримали підпалювача автівки

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківські поліцейські опертивно затримали чоловіка, який цієї ночі у дворі приватної лікарні на вулиці Академіка Павлова підпалив автомобіль Сhevrolet Volt, який належить 39-річній харків’янці, що працює адміністратором у медзакладі.

Як дізнався Харків Times з повідомлення відділу комунікаціїї Нацполіції області, до правоохоронців звернулася постраждала власниця автівки. Жінка розповіла, близько 23:00 10 червня невідомий підпалив її Сhevrolet Volt.

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група. Завдяки злагодженим діям співробітників поліції та громадян злочинець був затриманий. Ним виявився 52-річний безробітний мешканець Шевченківського району Харківської області. Чоловік причини свого вчинку пояснити поліції не зміг.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 10 років позбавлення волі.

Наразі зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального  процесуального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, 12 травня до поліції звернулась харків’янка з повідомленням про те, що біля будинку по бульвару Жасміновому сталося загоряння автомобіля марки Chery Amulet, який належить її чоловікові. Правоохоронці підозрюють, що автівку підпалили умисно. Відкрито кримінальне провадження.