Автор найбільшого в Європі твору каліграфії проведе майстер-клас для харків’ян

Фото: city.kharkov.ua

12 червня в Харкові, в приміщенні «Hudprom Loft» (вул. Мистецтв, 15) відбудеться зустріч з сучасним концептуальним художником з Токіо Масаакі Хасегава. Японський митець створює концептуальні художні роботи, засновані на листах, які люди відчувають, а не читають.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міської ради.

«Щоб подолати перешкоду мовних бар’єрів, Масаакі, як художник з каліграфії, досліджує джерело мови, порушує його концепцію і висловлює чистий досвід, який не тлумачиться лінгвістичним виразом», – розповіли організатори.

В рамках зустрічі японський художник поділиться своєю філософією і технікою каліграфії, а також проведе майстер-клас для бажаючих.

До участі в заході запрошуються художники, каліграфи, дизайнери та студенти творчих спеціальностей.

Вхід – вільний. Початок заходу – о 14:00.

Фото: city.kharkov.ua

Організатори заходу – Харківська державна академія дизайну і мистецтв за підтримки Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міськради, «Kharkiv Fashion Cluster» та «Contemporary Museum of Calligraphy».

Довідка. Масаакі Хасегава є засновником проекту «Об’єднуй людей через мистецтво без кордонів», мета якого – об’єднати людей незалежно від національності, мови, релігії, статі та віку. В рамках проекту його виставки проходили в шести різних країнах.

У вересні 2018 року Масаакі Хасегава створив найбільший в Європі твір каліграфії площею 1 тис. 926 кв м на даху музею «Западорес» в Мадриді (Іспанія), яке до листопада 2018 року вважалося найбільшим художнім твором каліграфії в світі. Сьогодні художник живе і працює в Мадриді.

Як повідомляв Харків Times, харківські дизайнери поборються за право створити новий символ Призу Європи