Жінці загрожує 7 років позбавлення волі за зберігання пістолета та набоїв

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» працівники Богодухівського відділу поліції виявили в помешканні 33-річної жінки незареєстрований пістолет марки «Carrera» та 5 набоїв калібру 9 мм.

Як повідомили Харків Times у відділі комунікації Нацполіції області, зброю правоохоронці вилучили під час обшуку за місцем мешкання жінки. Оперативники попередньо встановили, що знайдений стартовий пістолет «Carrera» RS-30 був перероблений на пістолет для відстрілу куль руйнівної дії.

Речові докази працівники поліції направили на дослідження до Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у безробітного мешканця Харківщини вилучили набої та корпус від гранати. Правоохоронцям він пояснив, що боєприпаси знайшов у лісосмузі біля міста Красноград.