Поліція шукає вибухівку в шести вишах Харкова (фото)

Фото: ХХарьков/ Telegram

10 червня через загрозу вибуху поліція евакуювала студентів та викладачів шести вишів Харкова. Повідомлення про закладену вибухівку надходили двома хвилями.

Як повідомили Харків Times у відділі комунікації Нацполіціі області, зранку 10 червня на електронну пошту поліції надійшла інформація про мінування чотирьох вищих навчальних закладів. Анонім погрожував підірвати виші, що розташовані проспекті Науки, площі Конституції, вулиці Маршала Бажанова і Алчевських.

За адресами виїхали слідчо-оперативні групи і фахівці вибухотехнічного управління. Правоохоронці провели евакуацію людей і розпочали огляд приміщень.

За інформацією правоохоронців, вимушені прогулювати заняття студенти Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова, педагогічного університету та консерваторії.

Фото: ХХарьков/ Telegram

Згодом у соцмережі повідомили, що через загрозу вибуху було евакуйовано курсантів та викладачів Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба.

У відділі комунікації Нацполіціі області підтвердили інформацію про закладену вибухівку та евакуацію людей з ХНУПС. Також додали, що повідомлення про мінування двох харківських вишів, розташованих на вулиці Сумській, один з яких ХНУПС, надійшло на електронну пошту цих навчальних закладів вдень 10 червня.

Фото: Х Харьков/Telegram

Таким чином загальна кількість “замінованих” 10 червня харківських вишів зросла до шести. У всіх закладах правоохоронці вживають передбачені заходи: евакують людей та проводять обстеження території.

Як повідомляв ХарківTimes, 3 червня о 10:30 в поліцію повідомили про мінування 31 об’єкта в Харкові. Серед них – 23 будівлі, аеропорт і 7 лікарень. Вибухотехніки ретельно обстежили 42,405 тис. кв. м приміщень і 30,6 тис. кв. м прилеглої території, евакуювали 233 людини. Ніяких вибухових речовин виявлено не було.