Моніторингова місія ООН закликала правоохоронців до ефективного розслідування нападу на оператора телеканалу “Вісті”

Фото: Барабашово Харьков / Facеbook

Моніторингова місія ООН з прав людини закликала правоохоронців до ефективного розслідування побиття оператора телеканалу “Вісті” Вадима Макарюка у Харкові.

Про це ХарківTimes дізнався із заяви, оприлюдненої на офіційній сторінці місії.

“Засуджуємо жорстокі напади на співробітників медіа в Україні. Журналіст Вадим Комаров, на якого в травні напали в Черкасах, знаходиться в комі. Минулого тижня, 7 червня, здійснено насильницький напад на оператора Вадіма Макарюка в Харкові. Ми закликаємо правоохоронні органи до вчасного та ефективного розслідування. Безкарність за насильство є неприйнятною”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Прес-секретар ТЦ «Барабашово» Сергій Зайцев повідомив Харків Times, що потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Національна спілка журналістів України закликає Національну поліцію до проведення оперативного і якісного розслідування жорстокого побиття Макарюка.