Притула йде на вибори 30-м у списку партії Вакарчука

Фото: frontnews.eu

Відомий український шоумен Сергій Притула заявив, що буде балотуватися до Верховної Ради України у складі політичної партії Святослава Вакарчука «Голос».

Про це ХарківTimes дізнався з відеозвернення телеведучого у Facebook.

«Я балотуюся у парламент за списками партії «Голос». Сьогодні про це буде сказано на з’їзді партії, – повідомив Сергій Притула.

За його словами, він би цього не робив, якби йому подобалося все, що відбувається в українській політиці останнім часом.

«Виходити з власної зони комфорту – це не дуже приємно. Але я хотів би бути корисним цій країні і її людям. Маючи певний кредит довіри від вас, я, думаю, можу на це наважитись. Маючи певну мотивацію: я хочу, щоб мої діти жили і працювали у цій країні. І я хочу докласти до цього якісь зусилля, щоб потім совість не гризла», – каже Притула.

Також він сказав, що «відчуває себе достатньо фінансово незалежним чоловіком» для того, щоб гарантувати, що його похід до парламенту не є спробою заробити додатковий “карбованець”. І головна мотивація – це команда, з якою він іде на ці парламентські вибори.

«У списку цієї політичної партії ви не знайдете колишніх народних депутатів та людей, які збираються лобіювати інтереси якихось олігархів чи якихось промислових груп. Проте там є достатня кількість фахівців з юриспруденції, економіки, інвестицій, медицини, освіти. Там знайшлося місце для волонтерів, громадських діячів, добровольців», – розповів Притула.

Телеведучий повідомив, що Святослав Вакарчук запропонував йому місце у першій десятці, але він відмовився і попросився на 30-е.

«Це моя з вами угода. З тисячами тих, що питали мене, писали мені, чому ти не йдеш у парламент, там потрібні такі люди, як ти. Друзі, для того, щоб я потрапив у парламент, партія має набрати трохи більше 10%. Це моя з вами угода. Я не проти. Але це означає, що всі ті, хто казав: «Іди», мають не полінуватися і прийти на дільницю проголосувати. Якщо ви це зробите, то, повірте, за мене в парламенті вам соромно не буде», – сказав Сергій Притула.