Поліція відкрила провадження за фактом конфлікту на “Барабашово”

Фото: ХС | Харьков / Telegram

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом конфлікту на території ТЦ “Барабашово”, що стався увечері вчора, 7 червня.

Про це ХарківTimes сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Слідчим Московського відділу поліції інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 293 Кримінального кодексу (групове порушення громадського порядку).

Станом на ранок 8 червня до медичних закладів звернулось вісім осіб із травмами. До Московського відділу поліції із заявою щодо спричинення тілесних ушкоджень звернувся один громадянин. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125 Кримінального кодексу (умисне легке тілесне ушкодження).

Два десятка громадян перекрили рух транспорту в районі торговельного центру та встановили палатку. Працівники патрульної поліції забезпечують безпеку дорожнього руху на вказаній ділянці дороги. Охорону громадського порядку забезпечують 10 працівників Московського відділу поліції та спецпідрозділи харківської поліції.

Як повідомляв Харків Times, група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію торгового центру “Барабашово” “для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями”, як стверджують у поліції. Поліція заявляє, що “силового розвитку подій вдалося уникнути” після прибуття на місце подій посилених нарядів батальйону особливого призначення та спецпідрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Також відомо, що на території ТЦ “Барабашово” невідомі побили оператора служби новин “Вісті” (кабельний телеканал “Тріолан-Info”) Вадима Макарюка. Лідер “Національного корпусу” в Харкові Костянтин Немічев заявив Харків Times, что “Нацкорпус” непричетний до нападу на Макарюка.

Група підприємців ТЦ “Барабашово” перекрила перехрестя проспекту Ювілейного та вулиці Академіка Павлова біля території ринку, вимагаючи захистити підприємців від нападів.