Суд відпустив під домашній арешт організатора вбивства Сармата

Фото: depo.ua

В ніч з 6 на 7 червня Печерський райсуд Києва провів раніше неанонсоване судове засідання, на якому суддя Сергій Вовк змінив запобіжний захід для Михайла Сигиди – головного підозрюваного в організації вбивства Віталія Олешко (Сармата) – з утримання під вартою на домашній арешт.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення в Facebook журналістки Наталії Седлецької.

” Всі сплять – Печерський районний суд працює. Буквально щойно, посеред ночі, Печерський суд нашвидкоруч провів неанонсоване засідання. Суддя Вовк відпустив з-під варти Михайла Сігіду – головного підозрювааного в організації вбивства бердянського активіста Віталія “Сармата” Олешка”, – написала Седлецька.

За її словами, друзі Олешка впевнені, що “його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який по факту контролює Бердянськ і місцеві силові структури”.

З точки зору журналістки, Сигида є не лише головним підозрюваним в організації вбивства, а й “ключовою людиною, яка могла б дати свідчення щодо справжнього замовника”.

На її думку, досі лише пильна увага преси та суспільний резонанс заважали звільнити підозрюваного з-під варти.

“Цього разу все організували по-тихому, суду довелось засідати посеред ночі”, – пише журналістка.

Генпрокураптура вже заявила, що дане рішення суду буде оскаржено.

“З важаючи на наявність прямих доказів, які підтверджують участь підозрюваного в організації вбивства В. Олешка, на судове рішення Генеральною прокуратурою України готується апеляційна скарга”, – йдеться у повідомленні відомства.

Як повідомляв Харків Times, 16 грудня поліція затримала у Міжнародному аеропорту “Харків” ймовірного замовника вбивства у Бердянську активіста Віталія Олешко.

“Вчора під час спроби перетнути кордон у міжнародному аеропорту “Харків” працівниками кримінальної поліції був затриманий житель Дніпра, який обґрунтовано підозрюється і є одним із замовників вбивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешко, який був убитий 31.07.2018 року в Бердянську”, – написав у Facebook перший заступник глави Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

За словами того ж Аброськіна, однією з версій у розслідуванні поранення у Харкові 16 січня підполковника поліції Олексія Логвиненко є те, що поранений підполковник “активно працював у напрямку встановлення всіх осіб”, причетних до вбивства Сармата.