Поліція викрила «мінера» на Харківщині

Житель Лозівського району повідомив про «замінування» кафе.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі Нацполіції області.

30-річного зловмисника викрили у скоєнні злочину працівники Лозівського відділу поліції.

Повідомлення про закладення вибухівки у кафе, розташованому на 4 мікрорайоні міста Лозова, надійшло до поліції 5 червня.

На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічного управління харківської поліції.

В ході перевірки інформації працівники поліції ретельно обстежили приміщення кафе загальною площею 55 кв. метрів, яке знаходиться на 1-му поверсі 9-ти поверхового будинку. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

Під час проведення слідчо-оперативних дій поліцейські встановили особу, яка зробила неправдиве повідомлення. Ним виявився 30-річний мешканець смт. Краснопавлівка Лозівського району.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв ХарківTimes, під Харковом 9-річний хлопчик «замінував» власну школу. Повідомлення про закладення вибухівки в учбовому закладі по вулиці Шевченка у місті Люботин надійшло до служби «102» 6 червня близько 19:00.