На ТЦ “Барабашово” 50 невідомих “з’ясовували спор майнового характеру з підприємцями” – поліція

Група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію торговельного центру “Барабашово” “для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Згодом перемови перейшли у конфліктну ситуацію”, – йдеться у ньому.

Інформація про “збір громадян на території торговельного центру у Харкові” надійшла до поліції 7 червня близько 19:20.

Для врегулювання ситуації на місце події прибули посилені наряди батальйону особливого призначення та спецпідрозділ патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР. “Завдяки оперативному втручанню в ситуацію, силового розвитку події вдалось уникнути. Троє громадян отримали легкі тілесні ушкодження”, – повідомляє поліція.

За розпорядженням начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерія Сокуренка, який особисто прибув на місце події, для припинення протиправних дій були направлені посилені наряди спецпідрозділів поліції. На місці події також працюють слідчо-оперативні групи Московського і Київського відділів поліції.

“На даний момент із заявами до поліції ніхто з громадян не звертався. Інформація про подію зареєстрована в Журналі заяв і повідомлень Московського відділу поліції. Зараз правоохоронці встановлюють обставини конфліктної ситуації”, – повідомляє поліція.

Вирішується питання щодо кваліфікації події за Кримінальним кодексом України.

Наразі на місці події громадський порядок забезпечують близько 100 співробітників батальйону особливого призначення та спецпідрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР. Два десятка підприємців перекрили рух транспорту в районі торговельного центру. “Працівники патрульної поліції забезпечують безперешкодний об’їзд транспортних засобів на вказаній ділянці дороги”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ХарківTimes, на території торгового центру “Барабашово” невідомі побили оператора служби новин “Вісті” (кабельний телеканал “Тріолан-Info”) Вадима Макарюка.

Група підприємців ТЦ “Барабашово” перекрила перехрестя проспекту Ювілейного та вулиці Академіка Павлова біля території ринку, вимагаючи захистити підприємців від нападів. За їх словами, ввечері сьогодні, 7 червня, відбувся напад на одного з працюючих на ринку приватних підприємців.