Адміністрація ТЦ “Барабашово” звинувачує у заворушеннях на ринку “Нацкорпус”

Фото: Барабашово Харьков/Facebook

Адміністрація торгового центру “Барабашово” заявляє, що конфлікт на території ТЦ “влаштували бійці “Національного корпусу”, які захопили магазин, що “на законних підставах орендував підприємець, ветеран АТО”.

Про це Харків Times стало відомо із повідомлення на сторінці торгового центру в Facebook.

“Конфлікт стався вдень, група бійців “Національного корпусу” захопила магазин, який орендував підприємець, ветеран АТО. Речі були просто виставлені, коли орендар прийшов і його не пустили, він звернувся до ветеранських організацій, побратимів по допомогу, адміністрація ринку викликала поліцію”, – йдеться у заяві прес-служби ТЦ.

Як стверджує прес-служба, представники “Нацкорпусу” “не реагували на документи орендодавця й блокували вхід”, а пізніше “почали провокувати силовий конфлікт з ветеранами АТО із застосуванням арматур, тупих і колючих предметів”.

Також у заяві згадується й напад на знімальну групу служби новин “Вісті” (кабельний телеканал “Тріолан-Info”).

На думку авторів заяви “поліція повинна дати жорстку оцінку діяльності цього руху”, адміністрація ТЦ “Барабашово чекає, що” правоохоронні органи втрутяться у ситуацію, будуть порушені кримінальні справи”.

Як повідомляв Харків Times, група невідомих у кількості 50 осіб зайшли на територію торгового центру “Барабашово” “для з’ясування спору майнового характеру з підприємцями”, як стверджують у поліції. Поліція заявляє, що “силового розвитку подій вдалося уникнути” після прибуття на місце подій посилених нарядів батальйону особливого призначення та спецпідрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку ТОР.

Також відомо, що на території ТЦ “Барабашово” невідомі побили оператора служби новин “Вісті” (кабельний телеканал “Тріолан-Info”) Вадима Макарюка. Лідер “Національного корпусу” в Харкові Костянтин Немічев заявив Харків Times, что “Нацкорпус” непричетний до нападу на Макарюка.

Група підприємців ТЦ “Барабашово” перекрила перехрестя проспекту Ювілейного та вулиці Академіка Павлова біля території ринку, вимагаючи захистити підприємців від нападів.