Військова прокуратура судиться з харківським КБ через зрив оборонного замовлення

Фото: ХарківTimes

Військова прокуратура Харківського гарнізону в інтересах військової частини 3017 Нацгвардії (3-я бригада оперативного призначення, дислокована в Харкові – Харків Times ) позивається до держпідприємства “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова” з метою стягнути 17,2 мільйона гривень за невиконання контракту на постачання військової продукції в рамках оборонного замовлення 2017 року.

Про це Харків Times дізнався з публікації проекту “Марлін”, який посилається на відповідь військової частини.

Із 17,2 мільйона: 11, 2 мільйона – це пеня, а 6 мільйонів – штраф.

Деталі про продукцію, яка мала бути поставлена військовій частині, не розкриваються, так як державне оборонне замовлення здійснюється під грифом “таємно”.

“За даними обліку військової частини 3017 станом на 31.05.2019 ДП “ХКБМ ім. О.О. Морозова” перерахувало пеню за контрактом державного оборонного замовлення у сумі 256 925,56 грн. Дана сума була перерахована військовою частиною 3017 до Державного бюджету України у повному обсязі”, – зазначається у документі про незначну частину суми, яку вже повернуло бюро.

ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова” входить до складу концерну “Укроборонпром” і відоме як розробник і виробник бронетранспортерів БТР-4, що стоять на озброєнні Нацгвардії.

Як повідомляв ХарківTimes, концерн «Укроборонпром» заявиив, що бронетранспортери БТР-4 продовжують залишатись без НАТОвської броні через рішення військової прийомки Міністерства оборони України, яке спричинено існуючою в Україні архаїчною системою стандартизації в “оборонці”.