Зеленський назначив викладача з Харкова своїм представником у Конституційному суді

Фото: LIGA.net

Викладача Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Федора Веніславського призначено представником президента у Конституційному Суді України.

Про це Харків Times довідався із повідомлення на сайті президента.

Оприлюднено Указ президента України №351/2019 3 червня 2019 року, в якому зазначається: «Призначити Веніславського Федора Володимировича Представником Президента України у Конституційному Суді України. Президент України В. Зеленський».

Довідка. Федір Володимирович Веніславський (нар. 16 травня 1969, смт Олика, Волинська область) — викладач кафедри конституційного права України Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Кандидат юридичних наук, доцент. Фахівець у галузі державотворення та прав людини. Очолював Харківську громадську Люстраційну палату.

У 2001 р. за контрактом з Міністерством юстиції України проводив дослідження правової системи України на замовлення Світового банку.

У 2004 р. за спільним замовленням Міністерства юстиції Канади і Міністерства юстиції України досліджував причини корупції в Україні в рамках проекту сприяння доброчесності в державному секторі.

2014 р. — на виборах до Верховної Ради — кандидат в народні депутати від одномандатного мажоритарного округу № 23 (Волинська область). Самовисуванець. Безпартійний.

У 2014 р. проводив дослідження якості судових рішень за результатами розгляду виборчих спорів судами України.

Брав участь у робочій групі з доопрацювання проекту Закону України «Про очищення влади».

Від імені правозахисних організацій неодноразово відстоював права людини в судах, надавав безкоштовні юридичні консультації соціально незахищеним верствам населення.

Одружений, має двох синів.